physio

Manuellterapi

Manuellterapeuten gir råd, smertelindrende behandling og behandling som normaliserer muskel- og leddfunksjonen.

Manuellterapi omfatter flere behandlingsteknikker deriblant leddmanipulasjon, mobilisering, tøyning og bløtvevsbehandling, i tillegg til øvelser og trening.

Hos manuellterapeuten er du som pasient i fokus og får et helhetlig og tilpasset behandlingsopplegg for å hjelpe deg med akkurat din plage. Manuellterapeuten er primærkontakt og kan rekvirere røntgen, MR og CT, samt henvise til spesialisthelsetjenesten. Manuellterapeuten har også muligheten til å sykemelde hvis det er behov for det. Du trenger ikke henvisning fra lege for å gå til manuellterapeut. Hos manuellterapeut med kommunal driftsavtale får du trygderefusjon og betaler egenandel i henhold til offentlige takster.

Våre manuellterapeuter er Silvia Elisabeth Bedini og Eva Nicolaisen. Både Silvia og Eva har spesiell kompetanse på undersøkelse og behandling av spebarn og barn.

muskel

Kort om manuellterapi

  • Manuellterapi er et to-årig klinisk masterstudie på universitetsnivå for fysioterapeuter som fører til spesialkompetanse innen undersøkelse, diagnostikk, behandling og forebygging av problemer i muskel- og skjelettsystemet.
  • Du trenger ikke henvisning fra lege for å søke hjelp hos en manuellterapeut.
  • Manuellterapeuten er utdannet til å stille diagnoser basert på en grundig undersøkelse, og til å skille mellom plager i muskel/skjelettsystemet og annen alvorlig sykdom.